Tutorhouse Pyydä yhteydenottoa
« takaisin blogin etusivulle

Menikö ensimmäinen koeviikko huonosti? Vedä henkeä!

06.10.2016  |  Oppiminen ja motivaatio, Lukio

kuvitus tuoli.jpgMoni lukion ekaluokkalainen saattaa pettyä ensimmäisen koeviikon tuloksiin. Yläkoulussa kiitettävä arvosana oli pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Miksi lukion aloittaminen tuntuu vaikealta ja mitä pieleen menneistä kokeista kuuluisi ajatella?

Ensimmäinen jakso ei välttämättä suju täydellisesti, eikä se tarkoita, etteikö lukio sopisi sinulle! Jos koeviikko meni huonosti, vedä henkeä. Et varmasti ole ainoa – monelle käy alussa niin, että numerot tipahtavat.

 

Älä luovuta vastoinkäymisten hetkellä

Tulokset kertovat, ovatko omat opiskelutekniikkasi olleet tehokkaita, vai olisiko syytä panostaa ensi jaksossa enemmän. Jos koearvosanat eivät olleet ihan sitä mitä toivoit, ei kannata säikähtää. Uuteen opiskelurytmiin tottuminen vie aikaa!

Älä siis heti vaihda esimerkiksi matematiikkaa lyhyeen oppimäärään, vaan anna itsellesi toinen mahdollisuus. Seuraavassa jaksossa arvosanat saattavat hyvinkin olla jo parempia. Uuden koulun alkujännityksestä on päästy, arki alkaa rullaamaan ja tunnet jo muita oppilaita ja opettajia. Silloin opiskeluunkin on helpompi keskittyä ja lukion keskiarvo todennäköisesti lähtee nousuun.

Yksityisopetuksesta apua, varaa kokeilukerta!


Opolta ja opettajalta vinkkejä

Tarvittaessa voit jutella opettajan, opinto-ohjaajan tai erityisopettajan kanssa ja kysyä, mitä kannattaisi tehdä. Heiltä saat kullanarvoisia vinkkejä esimerkiksi ajankäyttöön, joka on yksi yleisimmistä lukiolaisten kompastuskivistä.

Jatka opiskelua sinnikkäästi, äläkä säikähdä vaikka epäonnistumisia välillä tulisikin! Apua on saatavilla opettajilta, kavereilta ja lisäopetuksesta.

Opiskelutaitosi parantuvat varmasti lukion aikana, kun opettelet itsellesi sopivia työskentelytapoja. Sen myötä löydät myös tasapainon koulutyön ja vapaa-ajan välillä! Ennen koeviikkoa kannattaa kokeilla myös tehokertausta kokeneen opettajan kanssa, mikäli jokin tietty aine tuottaa hankaluuksia.

Pyydä maksuton opetustarpeen kartoitus